понедељак, 30. јануар 2012.

Kako držati dijetu a da ona ne ugrozi zdravlje

Dijeta po krvnim grupama

Osobe koje često pribegavaju dijetama i na taj način redukuju unos hrane u svoj organizam, mogu se naći u opasnosti od disbalansa u ishrani zbog relativno malih količina hrane koje unose.
Iako osobe na dijeti povećavaju unos voća i povrća, održavajući tako zdrav nivo unosa vitamina C, beta karotena, folata, magnezijuma i kalijuma, međutim druge mikronutrijenete ne unose u dovoljnim količinama.
Tu se misli na gvožđe, cink, bakar, riboflavin, jod i kalcijum.
Osobe koje dijetama isključuju unos, na pr. mlečnih proizvoda teško dolaze do dovoljne količine kalcijuma.
PREPORUKE: Izbegavajte ekstremne dijete. Dijeta sa redukovanim unosom kalorija treba sadržati mešavinu namirnica, prevashodno uključujući nemasno meso koje obezbeđuje gvožđe, selen i cink, malomasne mlečne proizvode bogate kalcijumom, skrobaste namirnice bogate vitaminom B i dosta voća i povrća.
Multivitaminski i multimineralni suplementi su mudra mera predostrožnosti za osobe na dijeti, a riblje ulje, ili ulje semena lana u slučaju vegetarijanstva, preporučuje se onima koji ne jedu redovno masnu ribu.
Ishrana po krvnim grupama
Cali Vita ima dodatke ishrani koji su napravljeni prema krvnim grupama. Svi dodaci, bez izuzetka su od prirodnih materija i lekovitih biljaka, nose sertifikat FDA i našega VMA , Beograd, koji garantuje kvalitet.      

Нема коментара: