понедељак, 16. јануар 2012.

Zašto treba uzimati dodatkei ishrani?

Mnogi od nas se još uvek pitamo: šta su to zapravo dodaci ishrani? Da li ih koristiti? Zašto ih koristiti?
Sve je više lekara i naučnika koji se bave nutricionizmom, koji zagovaraju svakodnevnu upotrebu dodataka ishrani. Razlog koji se navodi jeste da: naš organizam nije više u stanju da se izbori sa ovolikom količinom otrova koji se unosi preko hrane!!
To znači da nam je hrana puna pesticida i otrova sa kojima se biljke zaštićuju ,kako bi ostale lepe i zdravog izgleda. Recimo kao primer JABUKA. Da bi rod jabuke ostao i sačuvao od raznih štetočina i insekata, ona se mora prskati raznim otrovima čak 27 puta!!
 A šta je sa južnim voćem koje mora da prevali onoliki put do naše trpeze? Prvo, ono se ubere zeleno, i naravno i ono se tretira raznim hemikalijama kako bi ga sačuvali od propadanja i trulenja.Najnovije, kontejneri sa voćem se ozrače kako bi se voće sačuvalo! Da li ste imali priliku da Vam neko donese iz svoga voćnjaka ubranu mandarinu? Koliko dana ona ostaje sveža? Ja sam videla: 2-3 dana. I nakon toga ona je dobra, ali ne izgleda tako lepo.
Paradajz se prska sa izuzetno štetnim otrovom da bi ostao tako čvrst i dobio lepu crvenu boju!
Koliko god je to moguće uzimati hranu za koju znate ko je proizvođač, izbegavajte šljašteće kesice u koju je hrana upakovana, čitajte deklaracije, što manje gotove hrane, naročito supe iz kesice! Izbegavajte namirnice na čijem pakovanju piše E! Što više takvih slova E to  ona sadrži više konzervansa i raznih dodataka.
Zbog svega ovoga, pošto u namirnicama nema više vitamina i minerala kao nekada, i još plus su pune otrova, našem organizmu opada imunitet.
On se može podići i održavati na optimalnom nivou jedino tako što ćemo svakodnevno uzimati dodatke ishrani.
 Nažalost, ni veoma mala deca nisu zaštićena i ona imaju sve slabiji imunitet. Svakodnevno ima sve više novih bolesti , postajemo sve bolesniji. Zato, PREVENTIVNO TREBA DELOVATI. Ne sačekati da nas bolest skrha, tada je obično već kasno.
Nezavisno od starosnoga doba, delujmo preventivno na svoj organizam. Govorim iz ličnog, 16-to godišnjeg iskustva. Mojoj porodici  dodaci ishrani održavaju zdravlje.
 Zavisno od godišnjeg doba, uzimamo razne dodatke ishrani, svakodnevno. Jako pazimo da to ne budu veštački dodaci i da dodaci imaju sertifikat, koji potvrđuje ispravnost i kvalitet proizvoda. I ono što je najbitnije, uzimamo samo prirodne dodatke! Nemamo više problema sa alergijama, sa prehladama i gripama, to znači da nam je imunitet na optimalnom nivou.
DELUJMO PREVENTIVNO! ZAŠTITIMO SVOJ ORGANIZAM, SAČUVAJMO SVOJE ZDRAVLJE!

Нема коментара: