субота, 11. јун 2011.

Jabuke sa ekserima

Sinoć smo bili u poseti našim prijateljima, Emi i Laslu. Duže vreme se nismo videli, i baš smo proveli prijatno veče družeći se.
Ema, već pet šest godina pati od ozbiljnog gubitka gvožđa iz svoga organizma.Našetala se od lekara do bolnice, na razne analize, popila je "manji kamion" sintetičkih dodataka za podizanje nivoa gvožđa u krvi, i bilo joj je dobro samo dok je te lekove pila.Čim bi prestala ,nakon par dana njoj se stanje vraćalo na staro.
Čula je od jedne komšinice veoma interesantan recept.Recept je glasio: uzmeš jabuku ujutru, zabodeš u nju nove, čiste eksere i sutrdan ujutru povadiš eksere i pojedeš jabuku. Naravno, nije probala.Ali slučaj je hteo da istu preporuku,ali detaljnije opisanu nađe u jednom časopisu.Pisana reč je ipak već nešto,ne?
Tako moja prijateljica Ema po receptu svako jutro je izbockala jednu jabuku sa 8 eksera srednje veličine i sutradan ujutru na prazan stomak pojela.Tako 50 dana, svaki dan.
Otišla je na kontrolu,doktorica se jako iznenadila kada je videla rezultate krvne slike. Sa indexa 4 , koji je veoma loš njen sadašnji index je 13,2. Šta ste radili? Pitala je doktorica. Moja Ema joj je ispričala. Doktorica se nasmešila i rekla, pa dobro ako je to pomoglo, ako treba Vi ponovite te jabuke sa ekserima.
U svakom slučaju, ako imate sličnih problema , probajte ovaj recept.Ako imate neko svoje iskustvo, podelita ga sa nama.
Ako ipak više verujete nekim drugim stvarima , kao što su zdrava ishrana sa puno povrća, voća, mesa do dva puta nedeljno,uz to popiti dve litre vode u koju ste nacedili sok od jednog limuna ali bez šećera.Ova kombinacija deluje bazno na organizam.

Još jedna preporuka: uzimajte dodatke ishrani. Preventivno vitamine po krvnim grupama

Нема коментара: