субота, 25. јун 2011.

Da li se mučite sa kilogramima kao što sam se ja mučila??


Već sam pisala, kako je jako teško skinuti kilograme. Posle operacije i ja sam se jako mučila sa kilogramima, naročito kada sam ušla u menopauzu. Ali eto, to čeka svaku ženu.
 Da li se i Vi zbog viška kilograma mučite?
Nisam više znala šta da jedem a da se ne "nalepi" na mene.
Jedno leto smo suprug i ja otišli na letovanje u Kotor, tamo sam upoznala jednu divnu ženu koja mi je dala knjigu Harvija Dajmonda :"ZAUVEK ZDRAVI I VITKI", za vreme odmora sam je prečitala i saznala poražavajuće činjenice o hrani koju jedemo svakodnevno.
Naravno, kada sam došla kući, odmah sam nabavila knjigu, pa i drugu koju su napisali zajedno Harvi i njegova supruga Merilin. To je knjiga : Harvi i Merilin Dajmond "ZDRAVI I VITKI".
Dobro sam proučila knjige, počela da se hranim približno kako su to oni opisali. Kažem približno, jer  mi tu na Balkanu baš i nemamo namirnice koje oni koriste za spravljanje recepata.
Uglavnom sam izbacila pre podne sva peciva i počela da jedem samo voće, do podne, sa dosta vode, 1lit. pre podne i 1 lit. posle podne do uveče.
Osećala sam se mnogo bolje, bila sam "lakša" u smislu što sam lakše obavljala prepodnevne aktivnosti.
Ako mislite da je to bilo jako lako, varate se.
Pretpostavljam da velika većina Vas , jede raznorazna peciva za doručak sa jogurtom ili mlekom. To nam zapravo ne daje energiju potrebnu za rad, već nam oduzima energiju, jer za varenje je potrebna energija, i stvara naviku koja zapravo prelazi u potrebu.
Ta potreba je psihološki momenat, a ne potreba našeg organizma. Našem organizmu je potreban dobar izvor energije, a to je voće.
Drugi deo odvikavanja od navika je bilo za ručak pojesti sveže povrće ili bareno na pari.
To je za mene kao zaposlenu ženu baš bilo teško izvodljivo, pa sam pribegavala svežem povrću koliko je to moguće  sa parčetom beskvasnog hleba i mladog sira, ili fete, jednog kuvanog jajeta, kikiriki putera, ili putera od semenki itd...
Naravno sve to u nekoj kombinaciji.
Izbacila sam sve kafe(bilo je jako teško, a reakcija samoga organizma...baš teško)i crne čajeve. Pijem čajeve od lekovitih biljaka: kamilica, nana ili menta, čičak, zeleni čaj, razni voćni čajevi i to sve kupuijem u bioteci a ne koristim ove u filter kesicama.
Kod Kineza ima  lepih šoljica sa umetkom za čaj, lako je pripremiti sveži čaj. Nije strašno i što ostane malo sitnih listića od čaja.
Pre pdne ne pijem ni čaj, ni kiselu vodu, samo voće i čista voda.
U podne lagan ručak. Ako ste u mogućnosti spremajte supe od svežeg povrća, rezance zamenite sa narendanom tikvicom.
Poslepodne badem , orah, lešnik, kikiriki, indijski orah,  sirovo i neslano, kikiriki pržen , neslan. Naravno ne jedem sve zajedno, već jedan dan uzmem 10 badema, drugi dan 10 oraha, pa onda 10 lešnika, a kikirikija, pa.. jednu šaku. Tri- četiri kugle sladoleda, ili dve tri kockice belgijske crne čokolade
Za večeru dozvolim sebi poneki izlet, pojedem parče belog pilećeg mesa, ili nekog drugog , sem svinjskog, opet sa nekim barenim povrćem, bez hleba.
Ako pečem krompir, on je obrok za sebe.
Jedem dosta šampinjona, pripremam ih na razno razne načine, ali i sirove.
Za preliv koristim maslinovo ulje ili hladnoceđeno suncokretovo ulje, umesto sirćeta: sok od limuna.
Inače ako se ne osećam naročito gladna, za večeru jedem ovsene i ražene pahuljice( tri velike kašike)prelivene sa probiotik jogurtom, ostavim ih da  malo omekšaju.
Izbegavam kasne večere, uglavnom jedem do sedam uveče, oko osam popijem jogurt- probiotik.
Sedmi dan u nedelji , kada jedem, sem svinjskog mesa sve.
Sve u svemu, dobro se osećam ,čak mogu reći veoma dobro.
Ne mogu a da ne pomenem, dodatke ishrani.
Iskreno da skinem kilograme i pored ovakve ishrane , nije išlo. Osećala sam se mnogo bolje, ali kile su stajale.
Baš zbog toga, kao i svi, ja sam tražila šta uzimati a da to ne bude ona klasika, skinem 10 kg. za par meseci, a posle dobijem 12 kg za dva meseca.
Zapravo u čemu je tajna???
Tajna je u pokretanju okidača za metabolizam. Dobar metabolizam ne znači uredno pražnjenje. Dobar metabolizam je kada naše ćelije koje odumru budu izbačene iz organizma a ne taložene.
Kako sam gore opisala , trebalo je da skidam kilograme, samo tako.
Međutim šta se zapravo dešavalo, Moj je organizam godinama taložio svu nečistoću i ona jednostavno nije dozvoljavala, bez obzira na promenu ishrane da se moj okidač aktivira.
Baš zbog toga sam počela da čitam više o funkciji našega organizma.
Ako ga ne čistimo uredno- ne postimo, ne vršimo detoksikaciju, makar dva puta godišnje, naš organizam će nastaviti da taloži sve loše materije, postaće jedna "vreća" za otpad, koja će se razboleti.
Poražavajuće ali je tako. Mi smo zaboravili stare navike naših roditelja , koji su uredno postili i čistili svoj organizam.
I tako tragajući sam naletela na CaliVitu ,i njen proizvod NOPALIN.
On je meni "otopio" kilograme. Za mesec dana tri, drugi mesec, još tri, i treći mesec još tri.
Pomaže kod sagorevanja masti u samom organizmu. Namešta idealnu težinu, koja ostaje.Čisti organizam!!!
NOPALIN je prirodan dodatak ishrani, mnogo mi je pomogao kod varenja i zlatne žile, čak i kod krvnih sudova očiju.
Uz izbegavanje predugog sedenja za računarom, jednostavno nateram sebe da ustanem, popijem čašu vode, malo se protegnem, prošetam.
Ako možete, častite sebe boravkom na svežem vazduhu, kada god Vam je to moguće. Šetajte, zabavljajte se napolju i čuvajte se od stresa.
Želim Vam lep i prijatan dan.



2 коментара:

Unknown је рекао...

Zaista divan članak, ja nisam čitala knjigu ali pretpostavljam o čemu je reč, već dva meseca sam na presnoj ishrani, osećaj je neverovatan, telo se oblikuje, mentalno bez ijednog problema, sve je izazov, prepreke ne postoje. Mnogo mi je drago kada vidim da postoje oni koji razmišljaju slično, u mojoj okolini ih je mslo... Do ni malo.

Magdolna је рекао...

Sunny Day, samo napred, neka i drugi vide da blistaš, pa će valjda neko hteti da te pita za savet, i naravno prihvatiti ga.
Ja sada ne jedem ni meso.
Sledeći korak je izbaciti mlečne proizvode, koje ionako koristim u maloj količini, pa mi neće biti problem. Danas za ručak: blendani brokoli sa indijskim orasima-MALO! , mešano sa maslinovim uljem, limunovim sokom, biber i videću da li treba radi ukusa ubaciti još po neki začin. Prijatan dan!