субота, 18. јун 2011.

Laž o holesterolu


Laž o holesterolu

još jedna od mnogobrojnih prevara...holesterol je bitan za zdravlje organizma...

kritične granice su mnogo više, a preterano snižavanje može dovesti do pojave raka i raznih komplikacija koje mogu rezultirati smrću...

mali dio iz knjige dr-a Hartenbacha "Laž o kolesterolu":

"Mnogobrojne studije, na primer: Finska multifaktoralna studija, Helsinška studija srca, studija Clofibrat, Framinghamova studija i mnoge druge takozvane preventivne studije izveštavaju o velikom broju, često o hiljadama smrtnih slučajeva izazvanih lekovima za snižavanje holesterola. Dosad su neshvatljivo uvjek prećutkivani i tek je afera lipobay® sa smrtnim slučajevima zbog leka za snižavanje holesterola, koji je proizvodila firma Bayer, probudila pažnju javnosti."evo, nešto iz iste knjige:
Holesterol, temeljna supstanca ćelija

Devedeset dva posto holesterola pohranjeno je u ćelijama. Holesterol se dovodi do bilijardi ćelija ljudskog tela radi obavljanja njihovih funkcija i za njihov rast preko holesterolskog LDL lipoproteinskog kompleksa, dakle preko onoga oblika holesterola koji "antiholesterolska mafija", usmeravana od industrije, besmisleno prikazuje kao "loš" holesterol. Takav sud o holesterolskom LDL-lipoproteinskom kompleksu koji u celokupnom, za život preko potrebnom metabolizmu igra tako važnu, odlučujuću ulogu, neznanstven je, pogrešan, lažan. Nerazumljivo je da preporuka naučnika o toj poslovno usmerenoj besmislici ne nailazi ni na kakvu pažnju.
Budući da holesterol preuzima upravljanje ćelijskim funkcijama, nimalo ne začuđuje što mnogi promatrači i statistike izveštavaju o porastu malignih deformacija kod medikamentoznog snižavanja nivoa holesterola. Svako snižavanje nivoa holesterola znači slabljenje redovnih funkcija ćelije i imunog sistema te može prouzrokovati teške poremećaje zdravlja. Veći krug ljudi upoznao se s teškim, delimično smrtonosnim posledicama medikamentoznog snižavanja holesterola u septembru 2001. nakon povlačenja lipobaya®, leka za snižavanje holesterola firme Bayer, i to je širom sveta pobudilo veliku pažnju. Prikaz oštećenja izazvanih tim lekom i njihovih uzroka bio je u medijima, kao i obično, difuzan, fantastičan, nejasan, neznanstven, ili, ukratko rečeno, svodio se na "besmisleno brbljanje bez poznavanja stvari".

Za opravdanje snižavanja holesterola nema niti jedne jedine indikacije. Čak i urođena "hiperkolesterolemija", utemeljena na oštećenju ćelije, ne može se lečiti lekovima za snižavanje holesterola.
Evo par primera ,kako na prirodan način sniziti holesterol, bez lekova:
protiv povišenog holesterola
Med, jabukovo sirće i cimet sa kapsulama Omega 3 i rešavaš problem za mesec dana najviše.

Нема коментара: