субота, 18. јун 2011.

Za očuvanje dobrog nivoa lošeg holesterola LDL


C H O L E S T O N E

            Holesterol  je u izvesnoj meri neophodan za organizam, međutim, u slučaju previsokog nivoa faktor je rizika po zdravlje. Tokom prekomernog taloženja holesterola i masti dolazi do zakrečenja krvnih sudova, povećanja nivoa krvnog pritiska i raste rizk od nastanka infarkta. Smanjenje nivoa holesterola za 1 do 2 jedinice, barem 10 posto, smanjuje rizik za nastajanje kardiovaskularnih  oboljenja! Upotreba ovog preparata se preporučuje osobama koje imaju povećan holesterol, osobama sa viškom kilograma i svima koji se bore sa zakrečenjem krvnih sudova, visokim krvnim pritiskom, odnosno u čijoj je porodici već bilo infarkta.
LANENO ULJE- je najbogatiji prirodni izvor omega-3 masnih kiselina koje smanjuju nivo holesterola, a  naročito triglicerida


BELI LUK
-sadrži materije koje spuštaju nivo lošeg LDL holesterola, a istovremeno podiže nivog dobrog HDL holesterola- ublažava rizik od kardiovaskularnih

JABUČNI PEKTIN  pomaže da se masti što pre odstrane iz organizma
-sprečava stvaranje holesterola i triglicerida u jetri
- potpomaže funkcionisanje debelog creva
ANTIOKSIDANTI
VITAMIN C i E
- najbolje deluju kad su zajedno
- štite masne kiseline od oksidacije- sprečavaju nakupljanje holesterola na zidove krvnih sudova
HROM
-pomaže transport i sagorevanje masnoća (oslobađanje energije)
- pomaže smanjenju nivoa ukupnog holesterola i podizanje dobrog holesterola
LECITIN
-igra značajnu ulogu u razmeni masnih materija u organizmu jer pospešuje odstranjivanje holesterola iz krvi
Gore navedene materije su sastavni deo HOLESTON-a i kao takvi održavaju dobar nivo i lošeg holesterola koji je isto neophodan  našem organizmu, kako je to u prethodnom članku objavljeno.
Čuvajmo zdravlje,zdrav čovek ima milion želja a bolestan samo jednu!




Нема коментара: