четвртак, 9. јун 2011.


Alternativna hirurgija

Poznavala sam jednog čoveka, koji je toliko voleo prirodne načine lečenja,
 da kada je slomio nogu, ostao je kod kuće i čekao da to "samo zaraste". (Prelom je zarastao krivo.)

Kasnije je morao vaditi zube i staviti veštačke, jer dugi niz godina nije bio kod zubara.


Svi volimo prirodne, neinvazivne metode lečenja, zato što su bezopasne, bezbolne i delotvorne.

Ali na žalost postoje situacije kada ne možemo proći samo uz pomoć lekovitih biljaka. Ponekad moramo prihvatiti pomoć hirurgije.


Ali zašto ovde, na stranici o alternativnoj medicini, pričamo o hirurgiji - metodi, koja se smatra štetnom, bolnom i neprirodnom?

Zato što hrurški zahvati nisu izmišljeni u 20-om veku.


Hirurgija je drevna nauka, koja postoji već nekoliko hiljada godina. Drevne Maje, Inke, Egipćani, Grci, Kinezi i Indijci su imali dobro znanje hirurgije i primjenjivali je, kada je to bilo potrebno.

Drevne civilizacije su koristile hirurgiju u mnoge svrhe: kod ozleda i preloma, za uklanjanje cista i tumora, za popravljanje zubi, kod komplikacija tokom poroda, čak i za ulepšavanje.

Drevni hirurzi imali su alate od prirodnih materijala poput dragog i poludragog kamena, drveta, lišća, grančica, puzavica.

Da bi sprečili bol i infekciju, koristili su lekovito bilje i akupunkturne tačke. Znali su i kako zaustaviti krvarenje tokom operacije.



Dok se konvencionalna medicina strogo usredotočuje samo na fizički problem, alternativna medicina uzima u obzir kompletno stanje čovjeka, uključujući fizički, emocionalni i duhovni aspekt.
Uzeto iz Alternativa-za-Vas

Нема коментара: