понедељак, 13. јун 2011.

Vreme koje bi proveli u nekoj čekaonici, zamenite radošću pripremanja zdrave hrane



PRVI KORACI PREMA ZDRAVOM ŽIVOTU

Kao prvo i osnovno, piti vode 2 litre na dan.
Kako? Napunite stakleni bokal ili staklenu bocu čistom vodom. To popijte u toku pre podneva. Isto tako jedan bokal čiste vode i u toku popodneva.
Da bi smanjili kiselost organizma u čašu čiste vode nacedite sok od pola limuna.
Izbaciti gazirane sokove, sve sem kisele vode, koju možete popiti 1-2 čaše na dan.

2.Kafu smanjiti na jednu šoljicu u toku dana. Posle izvesnog vremena izbacite je iz upotrebe. Kafa stvara mokraćnu kiselinu koja se kristalizuje, bubrezi je ne mogu preraditi i organizam te kristale taloži na zglobove. Otuda otok i bol.
Nije kafa jedini krivac, tu je i meso, naročito masno svinjsko.

3.Iz ishrane izbacite margarin. Kada bi margarinu dodali samo još jedan molekul, dobili bi najlon kesu. Da li mi to možemo svariti???

4.Sledeći su pašteta industrijska i industrijski suhomesnati proizvodi. Puni su emulgatora,koji se lepe na zidove naših creva i slepljuju resice.

5.Supe iz kese, sosevi,prelivi, čokolada. Sve je to samo loša navika, hranu treba pripremati kod kuće. Ne kažem , ponekad u redu, ali ne sme da nam pređe u naviku zbog komotiteta, da tresnemo kesicu u kipuću vodu i gotovo. Pa nije gotovo, tu počinju problemi sa zdravljem. Zamislite samo koliko muke , bola i vremena
se provede kod lekara ,radi leka . A lek je u loncu povrća i divnog zrelog voća.

Sve u svemu pitaćete se a šta ćemo mi zaboga da jedemo?
Pronađite časopise sa zdravom hranom, x recepata, na internetu sve vrvi od saveta za zdravu ishranu.

Vreme koje bi proveli u nekoj čekaonici, zamenite radošću pripremanja zdrave hrane, činite to sa užitkom, svoju energiju pripremajući hranu , prenosite i na ukućane, tako i na njihovo zdravlje.
Mnogo je lakše spremiti zdrav obrok, nego gledati naše voljene kako boluju. I verujte mi lekari im neće pomoći, odložiće neminovno. Lekovi nisu ti koji koji nas leče, leče nas 100% prirodni proizvodi : voće, povrće, jaje, mlečni proizvodi, koštunjavo voće, semenke, i 100% prirodni dodaci ishrani, sa proverenim kvalitetom, nikako šumeće tablete pune natrijuma, i ostali instant proizvodi.
Kada kupujete dodatke ishrani radi podizanja i održavanja imuniteta, pročitajte da li imaju sertifikat kontrole. Raspitajte se od prijatelja, možda Vam mogu pomoći.
Magdolna J. 024/529-135 063 82 90 974

Нема коментара: