среда, 11. мај 2011.

Psorijaza


Psorijaza je hronična bolest kože. Bolest se očituje kao crvene mrlje prekrivene belim ljuskicama, koje se najčešće pojavljuju na trupu, laktovima, kolenima i temenu, te kao male tačkice na koži ili crvena koža koje se najčešće nalaze pod pazuhom, na ženskim spolnim organima, na preponama, šakama, stopalima i noktima.
Kod ove bolesti, ćelije se razmnožavaju brže nego što uspiju proizvesti keratin, koji je odgovoran za tvrdu površinu kože. Uzrok nastanka psorijaze nije poznat, ali sve upućuje na gensku osnovu bolesti. Postoji mogućnost da nastanak psorijaze mogu potaknuti i infekcije te stres.
Psorijaza se može pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi i kod oba pola, ali najčešće se uočava kod mladih i to u dobi do 25. godine života. Psorijaza nije zarazna.

Zanimljivosti [uredi]

U Turskoj postoje lečilišta gdje se pacijenti leče ribicama (tzv. ihtioterapija), pripadnicama vrste Garra rufa.
Lečenje ovim ribicama provodi se i u Hrvatskoj, trenutačno u Puli.
(Preuzeto iz Wikipedija)
Nova naučna saznanja o imunopatogenezi ove bolesti objašnjavaju ovu bolest kao poremećaj imunog sistema. Zbog tog razloga je današnja savremena nauka razvila novu grupu lekova koji utiču na specifične komponente imunog odgovora,i na taj način zaustavljaju proces bolesti.
Saveti lekara iz Cali Vite: Uzimati dodatke ishrani u sledećoj kombinaciji:          StressMenagment B-Complex 100 tabl. + ACzim 100 Caps.+Omega3 100 Caps.
Proizvodi se uzimaju uglavnom po jedan dnevno. Za narudžbu proizvoda obratiti se na imejl: calivitasu@gmail.com , na telefon: 063-82 90 974 ili 024-529-135
Možete se obratiti za besplatan savet lekaru na tel: 021/472-07-28  ili  011/311-71-92
možete napisati imejl: office@calivita.rs  za par dana će te dobiti odgovor.
Možete dijagnozu svoga lekara poslati faxom: 021/403-247 , naravno ostavite neki svoj kontakt, i odgovor ćete dobiti.

Нема коментара: