петак, 15. април 2011.

Ono što je važno kod Rhodiolina

Stres je životna činjenica od trenutka nastanka života na zemlji. Akutni stres je sastavni deo života svakog organizma i hiljadama godina unazad, pokazao se kao pozitivan i motivirajući, pomažući jedinki da preživi opasne situacije. Međutim, za čoveka današnjice, važno je razumeti hronični stres koji uzrokuje promene u hormonalnoj ravnoteži, umanjuje fizičku snagu i mentalnu sposobnost, doprinosi emocionalnoj nestabilnosti i depresiji, nesanici i razdražljivosti, slabi imunitet, dovodi do srčane aritmije i bolesti krvnih sudova i seksualne disfunkcije.
Osnovni zahtev za uspešan život je prepoznati stres kao glavni problem današnjice, a ostati zdrav danas znači uspešno se odupreti stresu ili mu se prilagoditi.
Rhodiola Rosea, poznata i kao zlatni koren, stolećima se uspešno primenjuje za povećanje psiho-fizičkih sposobnosti.
Stručnjaci definišu stres kao skup reakcija prilagođavanja organizma na razne poticaje (stresori) kao što su osećaji, ishrana, užurbano življenje, neizvesnost, buka, zagađenje, preopterećenost, itd...
Rhodiola Rosea je najbolji prirodni adaptogen koja smanjuje štetni uticaj stresa na organizam, podižući imuno i usklađujući hormonalni sistem
Najvažnije aktivne komponente u biljci Rhodiola Rosea su rozavin i salidrozid. Njihov međusobni odnos je od izuzetnog značaja, a u proizvodu Rhodiolin se ti aktivni sastoci nalaze u idealnom odnosu 5:1, čime osiguravaju visok kvalitet i delotvornost proizvoda.
Oni svojim delovanjem doprinose proizvodnji serotonina i dopamina te na taj način pozitivno deluju kod problema aritmije, smanjenja osećaja boli, pomažu kod depresije, doprinose regulaciji krvnog pritiska, potiču libido, te povećavaju telesnu izdržljivost i ubrzavaju oporavak celokupnog organizma nakon aktivnosti. Uklanjajući štetne uticaje stresa, Rhodiola Rosea se preporučuje kod problema dijabetesa, srčanih bolesnika, te u stabilizaciji funkcija žlezda sa unutrašnjim lučenjem (štitna žlijezda).
Nisu zabeležene nikakve nuspojave korištenjem biljke rhodiola rosea, a znanstvena istraživanja ukazuju i na njeno antimutageno delovanje, te jačanje kognitivnih funkcija (sposobnost učenja i pamćenja).

Нема коментара: