четвртак, 31. март 2011.

Super CoQ10 Plus: srce, podmlađuje , pomaže i u alergiji......

Koenzim Q10 je jedinjenje nalik na vitamin koje se prirodno javlja u ljudskom organizmu, ali i u većini drugih živih organizama. Naziva se još i ubikinon (ubiquinone). Koenzim Q10 igra važnu ulogu u proizvodnji telesne energije i jedan je od osnovnih delova ćelijske mitohondrije, gde učestvuje u metabolizmu masti i ugljenih hidrata i održava fleksibilnost ćelijske membrane. Q10 učestvuje i u proizvodnji enzima neophodnih za stvaranje energetskog molekula ATP, čijim se sagorevanjem dobija energija. Izuzetno je jak antioksidant, usporava proces starenja, a stručnjaci smatraju da je upravo njegov nedostatak, jedan od faktora pojave bolesti vezanih za proces starenja. Q10 je važan za održavanje zdrave intraćelijske aktivnosti. Sa glutationom i selenom, utiče na obnavaljanje vitamina E i omogućava mu da ostane duže aktivan u organizmu.
Nedostatak koenzima Q10 u organizmu dovodi do slabljenja imunološkog sistema, paradentopatije, malaksalosti i gojenja. Koenzim Q10 je liposolubilan, bolje se rastvara i apsorbuje u prisustvu masti.
Brojna japanska istraživanja pokazuju da koenzim Q10 štiti želudac i dvanaestopalačno crevo, te da može sudjelovati i u sanaciji ulkusa. Druga su istraživanja ukazala na povoljno delovanje koenzima Q10 u slučaju tretiranja različitih alergija, astme i respiratornih bolesti, nekih degenerativnih oboljenja centralnog živčanog sistema (Alzheimerova bolest, multiplaskleroza i sl.), pa i u nekim oblicima shizofrenije.
Pošto je utvrđeno da ljudi sa oboljenjima srca imaju izrazitu deficijenciju koenzima Q10, postalo je sasvim jasno da je pronađen revolucionaran preparat za prevenciju i lečenje srčanih oboljenja. Suplementacija koenzimom Q10 značajno poboljšava funkciju srčanog mišića ne ispoljavajući nijedan sporedni efekat ili interakciju sa lekovima. Medicinska istraživanja su pokazala da koenzim Q10, kao dodatak ishrani, ima sledeća dejstva na funkcije i bolesti srca:

- sprečavanje ateroskleroze

- snižavanje visokog krvnog pritiska

- poboljšanje poremećaja srčanog ritma

- jačanje oslabljenog srčanog mišića

- smanjenje rizika od infarkta i angine pektoris

- smanjenje rizika kod operacija na srcu (bypass, srčani zalisci i dr.)

-u tretiranju različitih alergija,asme i respiratornih bolesti

-degerativna oboljenja centralnog živčanog sistema(Alzheimerova bolest, multiplaskleroza

- i neki oblici shizofrenije

Нема коментара: