субота, 26. март 2011.

BeePower

Matična mleč se od davnina ceni kao jedan od najboljih životnih eliksira, jer održava zdravije i lepotu, normalizuje telesne funkcije, štiti od infekcija te povećava izdržljivost i energiju.
Opskrbljuje organizam mineralima, vitaminima i aminokiselinama, a poznata je i kao antibakterijsko i antivirusno sredstvo.
Pritom su naročito važni sastojci amino i gama globulin koji pomažu organizmu pobediti infekcije.
Ova super-hrana sadrži i dragocene sterolne komponente, acetilkolin i jedinjenja s fosforom, materije važne za funkciju nervnog sistema
Stoga je konzumiranje matične mleči važno za sve one koji pate od hroničnog umora i nervne napetosti.
Matična mleč sadrži i važne masne kiseline, od kojih su neke ključne u procesima rasta, regulacijskim procesima metabolizma te imunološkom sistemu
Značajan je sadržaj RNA i DNA te želatina koja je prekursor za stvaranje kolagena i vezivnog tkiva, što matičnu mleč čini izvrsnom dopunom za zdravlje zglobova i hrskavice. Kako je kolagen anti-aging element, tako je i matična mleč, uz vitamin C, poželjna hrana za održavanje lepote.
Matičnu mleč stoga možemo preporučiti svim dobnim skupinama. Kod djece potiče rast i razvoj, pomaže kod anemije, potiče funkciju pamćenja i sposobnost učenja.
Kod odraslih i starijih osoba podmlađuje ćelije, dajući im faktore za regeneraciju, obnavlja reproduktivne funkcije, pomaže kod steriliteta, upale mehura i astme, jača imunitet i živce te pomaže u prevladavanju stresa.
Također tonizira i podmlađuje kožu, doprinosi zdravlju zglobnog i koštanog sistema itd. Jednom rečju, matična mleč je pravi dar prirode za održavanje zdravlja, ljepote i mladosti. 
---

- Obzirom da matična mliječ nastaje iz mješavine cvjetnog polena, meda i sekreta pčelinjih žlijezda slinovnica, u retkim slučajevima može doći do reakcija kod osoba koje pate od polenskih alergija.
- Radi najbolje apsorpcije preporučuje se uzimanje matične mleči na prazan želudac ili s medom, jer je tako mnogo delotvornija. Proizvod ne izlagati toplini zbog osjetljivosti aktivnih materija.

Нема коментара: