субота, 12. јануар 2013.

Volite sebe i dalje!

Nakon svih analiza i lekarskih pregleda, moj lekar opšte prakse mi je dala najbolje rešenje za ekceme.

Ispisala mi je na recept SEPERSON mast, i dala savet da se jednom nedeljno okupam u mlakoj sirćetnoj vodi!
 Ova mast mi je u roku od dva dana počela delovati. Crvenilo se povuklo, i pošto je sada već prošlo mesec dana, crvenila i otoka više nema, međutim, ostale su fleke, nisu jako izražene, ali na njihovom mestu se još uvek jave poneke male kvrgice, koje svrbe. Tada se uronim u blagu sirćetnu vodu i to nestane!
 Pratila sam! Ove kvrgice se pojave onda kada sam umorna, kada predugo sedim za računarom. Povuku se nakon spavanja ili popodnevnog odmora, pa čak i posle duže šetnje i kupanja.
Ovo sam utvrdila tako što mi se i na licu pojavi crvenilo i peckanje, nakon dva sata provedenog za računarom. Znači, postala sam preosetljiva na takozvani elekro smog! Preosetljiva na hlor u vodi, na toplu vodu, jer se posle tuširanja sa nešto toplijom vodom , pojave  karakteristične fleke po licu i vratu.
Već sam pisala o promeni načina ishrane.
Pre pet godina sam uvela za doručak samo voće i voćne sokove koje sam sama pripremala. To sam radila tako što sam pre posla svako jutro spremala u sokovniku sveže ceđeni sok od voća. U toku prepodneva sam jela jabuku ili bananu.
Moji ukućani takođe.
 Primetila sam da mi je to počelo smetati, po tome što mi se javljala kiselina nakon pojedene banane. Interesantno, moji su nastavili da piju sok i dalje, ali razblažen vodom, i dalje doručkuju voće, i nemaju nikakve smetnje.
 Ja sam počela doručkovati mix ovsenih, raženih, ječmenih i spelt pahuljica (3 kšike), prelivene sa toplom vodom, dodavši kašikicu meda, kašiku mekinje, desetak brusnica, i pola male kašike belanceta u prahu (proizvodi Swisslion) i popijem šolju čaja od koprive ili od ehinaceje, ili neki drugi čaj i uz obrok sa čajem popijem svoje suplemente.
Ovakav doručak mi izuzetno prija!
Oko 11h pojedem jabuku. ponekad popijem kafu, ness, ili divku.
Izračunala sam, ovakav doručak ne košta ništa više od dva pekarska peciva i jogurta!

Нема коментара: