уторак, 12. март 2013.

Šta je GMO i zašto treba biti obazriv?

Mnogo se ovih dana govori o GMO proizvodima, makar u našoj zemlji. GMO hrana nije novina u svetu, sa njom se eksperimentiše poodavno. Ono što je kod ove hrane velika nepoznanica i zbog čega su stručnjaci podeljeni, jeste to što GMO hrana nije dovoljno ispitana. Ono što su dosadašnji eksperimenti pokazali na životinjama je pogubno. Dolazi do rađanja degenerativnih mladunčadi koji nisu sposobni ostati duže u životu, jednostavno uginu.
Šta onda čovek može očekivati od ovako genetski modifikovane hrane?
NARAVNO DA SMO UPLAŠENI!
Ono što je najgore u svemu, plasiraju se razne informacije koje izazivaju šokantne reakcije kod ljudi. One su opravdane. Ima i takvih ljudi, koji se jednostavno ne obaziru na sve ove vesti i razne apele.
Međutim ja apelujem na sve vas koji čitate ove redove da se informišete o GMO hrani. Saznajte od čega je ona, šta sadrži i zašto se pretpostavlja da je štetna.
Ovih dana sam dobila jedan e-mail. Deo toga e-maila ću Vam kopirati:

NE GMO!

1. Genetski Modifikovani Organizmi (GMO) se zloupotrebljavaju u industriji hrane, gaje se takve biljke i životinje, radi što većeg prinosa i stvaranja što većeg profita. Zdravstveni uticaj takve hrane na zdravlje ljudi je prenet na farmaceutsku i medicinsku industriju, kako bi i oni što više izvukli iz obolelih ljudi. Sve više obolelih, oboljevaju deca od teških oboljenja, od kojih su nekada obolevala samo starija pokeljenja.

2. GMO je poguban po naše zdravlje, našu zemlju, poljoprivredu i okolinu.

3. Genetski modifikovani organizmi GMO nastaju kada se mešaju geni životinja (buba švaba, riba, žaba, bakterija ili ljudi) sa biljkama. To nisu hibridi koji nastaju mešanjem dve biljke, oprašivanjem, kalemljenjem! GMO ne može nastati prirodno, pa ih naš organizam prepoznaje kao strano telo i reaguje stvaranjem antitela što dovodi do raznih autoimunih oboljenja.

4. Proizvodjaci GMO insistiraju da se GMO proizvodi ne obeležavaju. Zar bi to činili da je GMO hrana potpuno zdrava i sigurna?

5. Ruski naučnici su dokazali da GMO izaziva sterilitet, deformitete i kancerogena oboljenja već u trećoj generaciji experimentalnih miševa!
Do istih zaključaka došao je i prof. Miladin Ševarlić sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu. 
SAČUVAJMO SVOJE POTOMSTVO! - zašto onda živimo i gajimo svoju decu ako ih čeka takva sudbina???

6. GMO biljke sadrže BT-toksin koji služi kao insekticid jer razara želudac insekta koji umiru kada ih jedu. Ali i mi imamo želudac!

7. Divlje svinje ne zalaze u njive sa GMO kukuruzom. Životinje imaju instinkt pametnije su od ljudi.



Zašto se u ovakvim zaštitnim odelima kontroliše kukuruz?
Da li ste nekada videli naše zemljoradnike u njivi pod ovakvom zaštitom?
Da li ovo treba zanemariti? Po meni, ne. Ja želim da moja unučad i praunučad budu zdrava i lepa! Da li neko od vas to ne želi? Zato moj apel svima vama! Pratite šta se dešava u vašoj zemlji, nemojte dozvoliti da nas otruju i da postanemo svi degeneritici! I nemojte misliti: ja sam samo jedan, ne mogu ništa. To nije tačno, nađite još jednog ko misli kao Vi, on će naći još, tako se može napraviti velika organizacija borbe protiv nečovečnosti!

Нема коментара: