уторак, 04. децембар 2012.

Nov način ishrane zdravlja radi

Nije prošlo ni deset dana, a meni se crvenilo i svrab smirili. Evo sada sam opet na svome, na nekoj normali. Nemam osipe, povukli su se , jedino su tragovi ostali. Da li će ostati vidljivi, to ne znam.
Evo šta sam sve preduzela:
1. Pozvala sam Homeopatu, popričala, dobila savet: analiza krvi - sedimentacija i šećer i intolerancija na hranu. Rezultati su pokazali da nemam šećer a sedimentacija je u redu.
Intolerancija na hranu je velika. Prestala sam konzumirati mleko i mlečne proizvode, svo meso sem štapića od lignje i lososa, pošto mi je to pristupačno i to je preporuka, ni jaja. Od voća samo jabuke i kruške, ni jedno voće od agruma ( pomorandža, mandarina itd, čak ni limun), šećer maksimalno izbegavam, kafu takođe. Od povrća lisnato , krompir, tikvice. Žitare uglavnom sve mogu jesti. Od sokova i alkohola ništa, samo čistu vodu filtriranu ili flaširanu.
Uzimala sam i još uzimam homeopatske tabletice, i Paraprotex od CaliVite, on je prirodni antibiotik, zatim C vitamin 2x1000, cink i selenium i GreenCare isto od CaliVite, on je dobar protiv nadimanja.
Crvene fleke sam mazala 10 dana sa Seperson masti, to mi je pomoglo, prepisala mi je dr opšti lekar, i potvrdila dr spec za kožne bolesti.
Moj lični zaključak je : sve potiče od ishrane. Ako imate bilo kakav problem zdravstvene prirode, otiđite kod lekara da vas uputi na test intolerancije na hranu. Nije jeftin, ali ako uzmete u obzir koliko se novaca potroši na lekove koji baš i ne pomognu, ili čak zakomplikuju zdravstveno stanje, isplati se, jer idete pravo prema rešenju problema. I još jedan moj savet iz ličnoga iskustva: nemojte izbegavati valitetne dodatke ishrani, oni vam održavaju zdravlje uz pravilnu ishranu prema krvnoj grupi ili prema intoleranciji na hranu. Svako je od nas jedinka, i nije istina da sva hrana koja se nudi na tržištu odgovara svima. Ne, ne odgovara, i ne treba svi sve da jedu, već treba jesti namirnice koje prijaju našem organizmu, jer hrana treba da je lek i ona treba da održava naš organizam zdravim.
Kolebala sam se oko ovakvog načina ishrane, ali sam shvatila, da je mom organizmu dovoljna veoma mala količina hrane i da mu prija čak ista, odnosno , veoma slična hrana svaki dan. Pokušajte, osluškujte svoj organizam i prihvatite ono što traži od Vas. Ja to činim, i mogu da kažem da mi je čak i zabavno, jer upozajem nov način pripremanja namirnica, koje su u početku manje ukusne, ali mi mnogo više prijaju, tako da nije problem da prihvatim i ove nove ukuse.

Нема коментара: