четвртак, 12. јул 2012.

Šta je bronhitis

Bronhitis je oticanje i zapaljenje sluzokože koja oblaže bronhije pluća, uzrokovano infekcijom ili iritansima. To rezultira suženjem disajnih puteva, otežavajući disanje.
Bronhitis se naziva hroničnim kada se javljaju simptomi, kao što su prekomerna proizvodnja sluzi, kašalj i zviždanje u grudima, redovno tokom dugog vremena.
Ja lično u svojoj okolini, poznajem ljude , a i u u mojoj porodici, sam imala obolele od bronhitisa, i alergije.
Ono što mogu da tvrdim da su se deca izlečila od bronhitisa i alergije pomoću fizičkih aktivnosti , ishrane i većim unosom C vitamina. 
C vitamin poboljšava funkciju pluća i na taj način umanjuje rizik od plućnih bolesti. On takođe može održavati snažan imuni sistem da bi pomogao u borbi s virusima, prehlade i gripa koji su često umešani u početak bronhitisa. Zatim vitamin E takođe može preduprediti oksidativno oštećenje pluća.


Od minerala je cink važan za održavanje odbrambene moći imunog sistema.
Namirnice bogate cinkom
Pošto je bronhitis zapaljenjsko oboljenje, konzumiranje namirnica bogatih




Omega3 masnim  kiselinama može pomoći u zaštiti vaših pluća od oštećenja slobodnim radikalima. Vepma važno da se obrati pažnja: PREVIŠE Omega6 onemogućava organizmu da preradi Omega3

Kojim  namirnicama obogatiti ishranu  ishranu?

-Vitamin C :sadrže:  agrumi, kivi, ananas, jagode

- Cink: pasulj, živinsko meso, seme bundeve, ljuskari, orasi

- Omega 3 : masna riba, ljuskari

Ako imate problema sa bronhitisom , i ako ste uvrstili u ishranu navedene namirnice, te ih konzumirate najmanje 3 meseca, trebalo bi da dođe do poboljšanja zdravlja.

Međutim ako nemate vremena, niti uslova za pripremu ovih namirnica, uz pravilnu ishranu ,uvrstite CaliVita dodatke ishrani, oni su prirodni i lako dostupni. Na sajtu: http:// zdravo.mycali.biz , možete naručiti online , stiže vam postexpresom na kućnu adresu, preuzimate ih pouzećem.
CaliVita Omega3 je čista bez primesa raznih otrova i toksina, pakovana u bočice od medicinske plastike, u bočici ima 100 softgel kapsula. Dnevni izdatak za 1 kapsulu iznosi 15,78 din.

 Ako se ipak odlučite za kupovinu suplemenata u apoteci ili marketu, obavezno se raspitajte o proizvođaču, te da li su veštački ili prirodni. Sa veštačkim dodacima ishrani možete sebi naneti veću štetu nego koristi.

Нема коментара: