четвртак, 10. мај 2012.

Ako moze ona mozemo i mi

U proslom postu sam uzela za primer moje divne komsije, koji su uspeli da dozive veoma lepe godine.Medjutim , velika je razlika u kvalitetu zivljenja jednog i drugog.
Zato mislim da je jako veliki uspeh za coveka da dozivi duboku starost , ali da sacuva svoje fizicko i mentalno zdravlje. No to zahteva veliki trud tokom mladjih godina. Tu mislim na to da se ne smemo opustiti i govoriti onu nasu omiljenu staru izreku: " ma, jednom se zivi, pa ako ne mogu da pusim, pijem i zivim opusteno, sta ce mi zivot?" Da, samo danak ili ti naplata, dolazi kasnije, dolazi onda kada nam on najmanje treba. Dolaze bolesti kojima smo onemoguceni da zivimo punim zivotom , istina prema godinama, onemoguceni da zivimo i dalje kvalitetno. Tada postajemo teret sebi, prvenstveno, pa potom i nasim najdrazima.
Zato vredi cuvati svoje zdravlje i zdravo razmisljati. To je isto kao stednja. Samo sto tu ne stedimo novac (mada indirektno ga i stedimo) vec svoje zdravlje za lepsu starost! http://www.youtube.com/watch?v=CTWo9EfQ4Hc&feature=player_embedded
Na ovome snimku mozete da vidite kako zena u svojoj 86. godini vezba! Zadivljujuce! Znaci moze se, ako ona moze, moze svako od nas!

Нема коментара: