понедељак, 7. новембар 2011.

O migreni Dr Nebojiša Mitić

Ukratko sam opisala migrenu i kako je, pojednostavljeno, Ayurveda-nci objašnjavaju šta ona jeste. Znači ako uravnotežimo Pitta Došu prestaće nam migrenske glavobolje. Međutim zapadna medicina drugačije gleda na migrenu i pronašla sam sajt http:// migrena.rs/migrena , gde Dr Nebojiša Mitić , veoma opširno i profesionalno objašnjava uzroke migrene , koliko raznih migrena ima. On tvrdi da na njegovoj klinici veoma uspešno leče migrenske glavobolje.
Ono što je jako zanimljivo je sledeće: "Novo je istraživanje pokazalo da lekovi protiv bolova, kupljeni u slobodnoj prodaji, mogu uzrokovati učestale i hronične povratne glavobolje.
Svaki lek, pa i analgetik, ima svoje nuzefekte. Do svoje maksimalne doze,  nuzefekti su minimalni ili ih nema. Ukoliko se doza prekorači, pozitivni efekti su sve manji, nuzefekti sve izraženiji, a jedan od nuzefekta je glavobolja."
Kolike su maksimalne doze, ne znam , verovatno piše u uputstvu svakoga leka, pa je dobro to detaljno pročitati. U svakome slučaju i moja je preporuka da nikada ne kupujete lekove na svoju ruku, naročito ne antibiotike koji ostaju 6 i meseci u našem organizmu i mogu biti uzročnici pojavi candide. Ako pak morate piti antibiotik na preporuku lekara, dobro je znati da se mora popiti celo pakovanje, ne sme se nikako prekidati.
Ako se migrenski simptomi tek pojavljuju nemojte ih zanemariti, već, počnite da menjate način ishrane, smanjite cigarete, uzimajte dodatke ishrani koji čiste krvne sudove kako bi ovi postali elastičniji. Omega 3 i soja lecitin su prava stvar za održavanje zdravih krvnih sudova.

Нема коментара: