Najavljivane vrućine su stigle. Da bi se što više okrepili i dalje se osećali dobro, predlažem jedan zdrav i lagan ručak,
Hladna čorba od krastavaca
Za jednu osobu, ako spremate za više osoba dodajte na svaku osobu srazmerno sastojke.
1 manji krastavac
1 manja glavica crnog luka
-malo peršunovog lista( ako više volite mirođiju)
-2 dl jogurta
-so i biber po ukusu
Krastavce iseckati na kockice, luk što sitnije, peršunov list takođe iseckati, posoliti, pobiberiti, pomešati sve sastojke, naliti jogurt, ponovo pomešati, staviti u frižider neka odstoji sat, dva.
Ovu izvanrednu čorbu možete jesti tokom celoga dana.
Spirale sa sirom i lešnicima
4 l vode
so
300-400g spiralnog testa
75-100g prženih lešnika
1 supena kašika putera ili margarina
1/8 l pavlake
1/8 l pilećeg bujona(kocka)
100g svežeg sira
crni biber
2 supene kašike seckanog peršuna
Priprema:
1. U supenom loncu prokuvati vodu i posoliti.Staviti testeninu al dente(da ostane čvršća)
2. Za to vreme iseći lešnike.U većem tiganju ili manjoj šerpi otopiti puter na umerenoj vatri, ubaciti lešnike i pržiti ih 1 minut. Sipati pavlaku i bujon, pojačati vatru da sos provri.
3. Dodati sir i mešati sos dok ne postane kompaktan. Pobiberiti i posuti seckanim peršunom.
4. Spirale dobro ocediti i sipati u činiju. Sos sa lešnicima preliti preko testenine, pažljivo pomešati i odmah servirati.
Nadam se da će vam se ovi recepti svideti, laki su za pripremu, jeftini i veoma ukusni takođe i osvežavajući.
Ne morate dugo ostati u kuhinji pripremajući ih.
Palačinke ćemo ostaviti za hladnije dane. Zašto sam ih spomenula? Zato što ih moj sin traži.
Hladna čorba od krastavaca
Za jednu osobu, ako spremate za više osoba dodajte na svaku osobu srazmerno sastojke.
1 manji krastavac
1 manja glavica crnog luka
-malo peršunovog lista( ako više volite mirođiju)
-2 dl jogurta
-so i biber po ukusu
Krastavce iseckati na kockice, luk što sitnije, peršunov list takođe iseckati, posoliti, pobiberiti, pomešati sve sastojke, naliti jogurt, ponovo pomešati, staviti u frižider neka odstoji sat, dva.
Ovu izvanrednu čorbu možete jesti tokom celoga dana.
Spirale sa sirom i lešnicima
4 l vode
so
300-400g spiralnog testa
75-100g prženih lešnika
1 supena kašika putera ili margarina
1/8 l pavlake
1/8 l pilećeg bujona(kocka)
100g svežeg sira
crni biber
2 supene kašike seckanog peršuna
Priprema:
1. U supenom loncu prokuvati vodu i posoliti.Staviti testeninu al dente(da ostane čvršća)
2. Za to vreme iseći lešnike.U većem tiganju ili manjoj šerpi otopiti puter na umerenoj vatri, ubaciti lešnike i pržiti ih 1 minut. Sipati pavlaku i bujon, pojačati vatru da sos provri.
3. Dodati sir i mešati sos dok ne postane kompaktan. Pobiberiti i posuti seckanim peršunom.
4. Spirale dobro ocediti i sipati u činiju. Sos sa lešnicima preliti preko testenine, pažljivo pomešati i odmah servirati.
Nadam se da će vam se ovi recepti svideti, laki su za pripremu, jeftini i veoma ukusni takođe i osvežavajući.
Ne morate dugo ostati u kuhinji pripremajući ih.
Palačinke ćemo ostaviti za hladnije dane. Zašto sam ih spomenula? Zato što ih moj sin traži.
Нема коментара:
Постави коментар