уторак, 14. фебруар 2012.

Prehlade i grip

Sada kada je ovakva ciča zima, verovatno malo ko se može požaliti na prehladu ili grip. Međutim ,kako bude otopljavalo, napad virusa neće izostati.
Ono što možemo iz prve da uradimo da se što bolje zaštitimo, pored adekvatne odeće i obuće, kada uđemo u svoj dom, prvo i prvo, kada se skinemo jeste da operemo ruke i da isperemo nosnice. Ovo je jako bitno. Virusi se dosta zadrže u nosnicama i dok se redovno ne utoplimo oni tu borave. Zato je bitno odmah izduvati nos i isprati nosnice!
Ako osetimo da nas grlo grebucka, to je prvi znak za predostrožnost. Uzmite C vitamin sa bioflavonoidima (markirani-jako bitno!), 300mg dva do tri puta na dan. Tako tri dana i vaše telo će biti zaštićeno od infekcija.
Bobice crne zove (SAMBUREX) je izuzetno dobar imunostimulator koji obezbeđuje veoma dobru zaštitu od virusa. Najobičnija prehlada je uvek izazvana infekcijom virusa.
Ono što iz domaće kuhinje preporučujem jeste da držite tri glavice crnoga luka(cele,ne prerezane) u činiji u prostoriji u kojoj najviše boravite. Može da bude veoma dekorativno a ujedno, crni luk je jako dobar sakupljač virusa.
Kada smo kod crnoga luka, možete i pojesti svaki dan jednu glavicu, on je dobra , efikasna i jeftina odbrana od virusa. Naravno, ono što mnogima smeta je neprijatan zadah posle njega. To možete rešiti limunom koji se opere i potopi  par sati u hladnoj vodi, odsecite jednu krišku i pojedite je sa korom, što je još dodatna zaštita. Ili izgrickajte malo peršunovog lista.
Sauna je uvek dobar izbor 
Ne moram napominjati koliko je dobro svaki dan uzeti kašikicu meda, cimeta, toploga čaja, opuštati se, i spavati 7-8 sati noću.
 Ako imate priliku da koristite saunu, činite to, ako ne, nemojte zanemariti dobru staru kadu sa toplom vodom, ubacite u vodu 2-3 velike kašike sodabikarbone, ona će pomoći da se telo oslobodi otrova i toksina preko kože.
Generalna stranica za sve moje sajtove i blogove

Нема коментара: