петак, 28. октобар 2011.

Niste bolesni već žedni

Dr medicine F.Batmang helidj je 1995 godine objavio knjigu, u kojoj tvrdi da se sve bolesti mogu lečiti običnom vodom za piće. Šta to znači? Nakon 6 meseci konstantnog i pravilnog pijenja vode, možemo biti zdravi. Naravno posle tih 6 meseci ne treba prestati piti vodu! Vodu treba piti stalno, svaki dan. Ujutru na prazan stomak jedna do dve čaše mlake vode, na taj način očistimo želudac i pomognemo crevima da se lakše prazne.
Ne piti vodu u toku jela. Izuzetak možemo napraviti ukoliko jedemo neki suvi sendvič ili tome slično. Vodu treba piti pola sata pre jela, nikako ne neposredno pre ili najmanje 15 minuta pre jela.Zašto? Pa da ne bi razblažili želudačnu kiselinu i na taj način otežali varenje.
Voda alkalizuje naš organizam i tako ga čuva od loših bakterija koje obožavaju zakišeljen organizam i na taj način izazivaju razne bolesti.
Stvarno nije teško a i besplatno je, vodu svakako plaćamo, zašto je ne bi pili. Toliko je jednostavno održavati zdravlje, samo naviku pijenja vode treba stvoriti.
Ako u samom početku bude Vas voda nadimala, nemojte brinuti, proći će, organizam ne naviknut na vodu, reaguje, ali će Vam ubrzo biti jako zahvalan.

Želim Vam lep dan: pijmo vodu, voda je zdravlje!!

1 коментар:

Milena је рекао...

Magi dovoljno je pratiti tvoje predloge i da čovek vidi šta je najvažnije za njegovo zdravlje.

Divna tvoja dobronamernost:-)