уторак, 23. август 2011.

Biljka meseca: Kaktus Nopal

Lep topao pozdrav svima.
Leto je na izmaku iako je još uvek veoma toplo, otuda i topao pozdrav.
Polako se završavaju godišnji odmori i krećemo u nove radne pobede.
Zadovoljstva u radu možemo da nađemo samo onda ako smo zdravi.
Nastavljam sa blogovima o zdravlju, o tome kako najuspešnije ga sačuvati ili ga popraviti.
Danas nešto posebno, OVO MORAM DA PODELIM SA VAMA
o biljci, odn. o jednom kaktusu koji ima izuzetna svojstva.
To sasvim odgovorno tvrdim jer imam prijatelja, Zlatka, koji je pomoću Nopalina uspeo da se reši INZULINA.
Nije vračka, nije prevara.Čovek je rešio da pobedi šećernu bolest koja mu je napala veći deo organizma, izuzetno teško je hodao, gubio vid, i sve ostale propratne pojave koje donosi šećerna bolest.
Nakon tri meseca intenzivnog rada na sebi,odabira hrane,  redovnog uzimanja NOPALINA, LUTEINA i BETAKAROTENA, prvo mu se popravio vid, da bi prošle nedelje bio spreman da prestane sa uzimanjem insulina.
Redovno nastavlja da odlazi na kontrole u bolnicu, rezultati pretrage su mu se izuzetno poboljšali, lekari prosto ne mogu da veruju da se "isčupao", da se izvukao od onog što je najgore, a za šta su svi bili ubeđeni da je neminovno.
Ne mogu da Vam dočaram moju radost kada sam čula da je uspeo, da vozi bicikl, radi sklekove svaki dan, da izuzetno marljivo vodi računa o svojoj ishrani, da je dobio ponovo želju za životom, da ima planove koje želi još da ostvari u svom životu, da ga kod kuće više ne gledaju sa sažaljenjem, već ga doživljavaju kao preporođenog najdražeg im čoveka.
Ako možete nekome da pomognete, učinite to. Ako je Vama potrebna pomoć, potražite je i dozvolite da Vam se pomogne.
Ja sam pomogla i zbog toga sam izuzetno sretna i uzbuđena, skoro do suza, ma šta skoro..
Zlatko ima još veliki zadatak,on mora da popravi opšte stanje svoga organizma, pa da kaže, evo ja sam tu sa Vama, zdrav sam, ne želim više da budem u izolaciji od svojih najdražih i svojih prijatelja.
Zato, u prilogu Vam dajem naučno dokazana svojstva NOPAL kaktusa, čiji su sastojci u proizvodu NOPALIN.

Nopal kaktus se preporučuje za konzumiranje ne samo zbog svog veoma prijatnog ukusa, kako to i čine na teritoriji Meksika odakle potiče ova biljka, nego iz zbog mnoštva blagotvornih dejstva koje je savremena nauka identifikovala.
Da li ste znali, da… :
… zahvaljujući svom visokom sadržaju biljnih vlakana može biti delotvoran sastavni deo terapija za tretiranje obolenja i poremećaja gornjih delova probavnog trakta, kao na primer refluks-a?
... zahvaljujući kvercetinu, flavonoidu sa antioksidantskim svojstvima u sastavu nopala, postoji potencijalno blagotvorno dejstvo na nervni sistem?
… da se u sastavu kaktusa nopala nalazi i vlaknasta materija pektin, koja je rastvorljiva u vodi i koja može doprineti smanjivanju nivoa LDL holesterola?
… biljna vlakna u sastavu kaktusa nopala mogu doprineti prevenciji naglog rasta nivoa šećera u krvi nakon obroka, kao i insulinskog odgovora koji zatim sledi, i time mogu pomoći u održavanju regularnog nivoa šećera u krvi?
Pored svega navedenog, rade se i dodatna ispitivanja u vezi detaljnijeg utvrđivanja uticaja kaktusa nopala u sklopu terapije i ishrane šećernih bolesnika. Preventivna ispitivanja jasno ukazuju na delotvorni uticaj regulisanja nivo šećera u krvi, a postoje i indikacije da u slučaju blažih poremećaja može pozitivno uticati i na smanjenje ranije prepisanih doza lekova.
Izvor:
  1. M Bacardi-Gascon, D Duenas-Mena and A Jimenez-Cruz (May 2007). "Lowering effect on postprandial glycemic response of nopales added to Mexican breakfasts"Diabetes Care 30 (5): 1264–126
  2. Compositions for the treatment of gerd (gastroesophageal reflux disease) Rizza, Luisa (c/o Bionap S.r.L.Via Badalà 6, 95010 S. Venerina Catania, IT) Munafò, Salvatore (c/o Bionap S.r.L.Via Badalà 6, 95010 S. Venerina Catania, IT) 01/16/2009
  3. Neuroprotective effects of antioxidative flavonoids, quercetin, (+)-dihydroquercetin and quercetin 3-methyl ether, isolated from Opuntia ficus-indica var. Saboten
  4. Fernandez, M.L., Lin, E.C.K., Trejo, A., McNamara, D.J. Prickly pear (Opuntia sp.) pectin
reverses low density lipoprotein receptor suppression induced by a hyper-cholesterolemic diet in guinea pigs. Journal of Nutrition. v122. n12. (Dec, 1992): 2230.
  1. Roman-Ramos, R., Flores-Saenz, J.L., Alarcon-Aguilar, F.J. Anti-hyperglycemic effect of some
edible plants. Journal of Ethnopharmacology. 48 (1995) 25-32.

Ovde je jasno navedeno:"a postoje i indikacije da u slučaju blažih poremećaja može pozitivno uticati i na smanjenje ranije prepisanih doza lekova."
Vidite, još se uvek ispituje. Zlatko nije imao izbora. On se jednostavno odlučio da bude uporan i uspeo je.
Poželimo mu da istraje, da pobedi još posledice šećerne bolesti, te da u potpunosti ozdravi, da on lično ispriča svima  kako je pobedio ono što se tvrdi da je nepobedivo.
Borite se za svoje zdravlje, vredno je svakog truda.
Zdravlje nije SVE, ali bez zdravlja SVE je NIŠTA!!!
Нема коментара: