понедељак, 14. март 2011.

Triple-Potency LECITHIN

Hrana za mozak
Lecitin je prirodna materija i najbolji izvor kolina, bitne komponente koja hrani mozak i pospješuje pamćenje. Lecitin se preporučuje osobama koje imaju bolne zglobove, teško se kreću ili su osetljive na vremenske promene (meteoropati), te onima s otežanim varenjem masnoća. Pridonosi čvrstoći i kvalitetu kose.
Trostruko jači Soja lecitin sadrži trostruko više fosfatidil-kolina u jednoj kapsuli.


Triple Potency Lecithin
Lecitin je masna materija koju treba svaka ćelija u ljudskom organizmu. On je ključna gradivna materija ćelijskih membrana, čija je osnovna funkcija propuštanje hranjivih materija u ćeliju i eliminacija štetnih materija iz ćelije. Lecitin s pravom nosi epitet hrana za mozak, jer direktno potiče memoriju i koncentraciju te sprečava pojavu demencije.
Fosfatidilkolin, kao deo lecitina, učestvuje u prenosu živčanih impulsa i poruka između ćelija (neurotransmiter).
Lecitin razgrađuje masnoće i holesterol, čisteći krvne sudove od masnih depozita, što ga čini idealnom nadopunom za zdravlje srca i dobru cirkulaciju. Kao lipotropna materija (razgrađuje masnoće) neizostavan je deo ishrane kod svih poremećaja u radu žuči i jetre, nakon operacije žličnjaka, kod žučnih kamenaca i nelagodnosti pri varenju masnoća u vidu grčeva, proliva itd. Osim toga, lecitin potpomaže rad bubrega, olakšava varenje i omekšava stolicu te pomaže telu iskoristiti vitamine topive u mastima (A, D, E i K).
Široko je prihvaćen kao sredstvo koje na prirodan način, bez štetnih posledica za organizam, smanjuje bolove izazvane artrozom zglobova, te olakšava kretanje. Izvrstan je pomagač svima koji su osjetljivi na vremenske promene (meteoropati), a kod starijih osoba deluje kao sredstvo za oporavak i vraća vitalnost. Lecitin daje kosi zdravu boju i smanjuje njezino opadanje. Pomoću lecitina se može sprečiti nastanak ekcema. Osnova je svim kurama mršavljenja.
Lecitin je nutrijent koji telo treba u velikim količinama (samo nervne ćelije poređane jedna do druge čine kolonu od nekoliko hiljada kilometara).
Telo nam samo signalizira kada je nivo lecitina u organizmu preniska - bol u zglobovima prilikom kretanja ili zaboravljanje samo su neki od znakova.
Pakovanje je od 100 Softgela cena:2.499,00 din. pije se jedan gel na dan

Нема коментара: